недеља, 14. јун 2015.

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА У ЗВОРНИКУ

У суботу 14. јуна 2015. године одржана је промоција / трибина у Дому омладине у Зворнику.























Број посетилаца није био велики, али су били веома заинтересовани и после завршене промоције скоро још сат времена разговарали и постављали питања о проблему превенције наркоманије.

Аутор Дејан Лукић са гостима на промоцији













О књизи је говорио Далибор Крстић, новинар, и Предраг Спасојевић, уредник издања.

У наставку следи уводно излагање Дејана Лукића:

 Пре него што кажем неку реч о самој књизи, желим да вам се захвалим што сте дошли да подржите ово књижевно вече и на тај начин покажете интересовање за проблем превенције наркоманије, као и да заједно са нама учествујете у нашем пројекту који од септембра ове године треба званично и да заживи по нашим основним а нарочито средњим школама.

Што се тиче књиге, она је плод мог личног искуства, моје личне импресије, као и потребе да све оно што сам, нажалост, преживео, покушам да покажем кроз ове скромне песме и да читаоцу, пре свега, предочим и покажем на личном примеру колико је дрога велико зло и какав он (човек) уствари не треба да буде.

Поезија није пријемчива сваком човеку јер нису сви људи заинтересовани за читање песама. Са друге стране, кроз поезију човек може да покаже најдубљу емоцију и преточи на папир оно што га тишти у једном даху значи, да својом емоцијом пробуди и емоцију другог човека, тј. пробуди код њега осећања позитивна или негативна.

Будући да ова књижица говори о преобрату једне личности, о једном поновном духовном рођењу, она и има за циљ да покаже како је у Богу све могуће и како један човек Божијом руком избављен и после вођен, може да из духовног и телесног мртвила ипак поново оживи.

Зато ова књига и нози назив ИЗ СМРТИ У ЖИВОТ.

Увек понављам, а и сада ћу опет рећи, да пре свега желим да се захвалим Богу без чијег благослова сам не би могао ништа да урадим. Али исто тако и да се сетим свих људи којима дрога откида део младости и односи са собом у неповрат и, као крајњи циљ, да будућим нараштајима оставим поруку како треба да поступе када дођу у искушење да ли да узму дрогу или не!

У наставку нашег сусрета акценат ћемо ставити на превенцију, иако се садржај ове књиге састоји од песама, ипак иза сваке песме постоји једна или више прича доживљених, преживњених и, надамо се, поучних за све вас који слушате.

Хвала још једном.


Нема коментара:

Постави коментар