среда, 22. јул 2015.

ХУМАНИ ГЕСТ

Дана 21. јула 2015. године чланови Светала Србије (групе на Фејсбуку коју води госпођа Дона Петровић из Хјустона) и носиоци пројекта превенције наркоманије ИЗ СМРТИ У ЖИВОТ Дејан Лукић и Предраг Спасојевић на молбу госпође Донне посетили су баку Борку Глигорић из Доње Трешњице.

Будући да се Ана Бељић, члан групе, одрекла своје награде од 2500 динара (од конкурса за тематску фотографију), купили смо неопходне намирнице (на фотграфији рачуна види се списак са ценама) и на леђима у два ранца однели код поменуте баке.

Бака живи са сином који често није ту, а кћерка ретко долази. На једно око не види, а на друго веома мало. У кући нема струје због неплаћених рачуна.

Тешко се креће, не може да сиђе низ степенице, па по цео дан седи у старој и трошној кући са земљаним подом и прутом тера живину када уђе унутра. Каже, добро је, не пије лекове јер их нема. Недостаје јој да је у приземљу па да може да изађе у двориште.

Захвална је на даровима, срећна јер смо са њом попричали.

Дан је био изузетно врео, али смо успешно обавили мисију. Захваљујемо Јелени Петровић и Мили Глигорић из Доње Трешњице на помоћи око проналаска куће бабе Борке.






1 коментар:

  1. Bravo Deki, veoma lepo trasiras svoj put koji je ispunjen humanoscu i strasno velikom voljom da pruzis pomoc i podelis iskustva.... Nastavi tako, veliki si covek...

    ОдговориИзбриши